Εξερευνήστε τα Λευκά Όρη της Κρήτης

Εξερευνήστε τα Λευκά Όρη της Κρήτης

Συνδυάστε μια μοναδική οινογευσία σε έναν από τους πιο γνωστούς αμπελώνες της Κρήτης, με την ιστορία και τις παραδόσεις του νησιού και μάθετε τα πάντα για τον τρόπο ζωής ενός Κρητικού βοσκού εξερευνώντας την καλύβα του. Απολαύστε τη μοναδική θέα στα Χανιά από ψηλά και συναντήστε την άγρια φύση της Κρήτης με τη βοήθεια των Land Rovers μας, με αγγλόφωνους οδηγούς. Φτάνοντας στο Αμπελώνα, θα μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την παραγωγή κρητικών κρασιών προτού προχωρήσετε στο οινοποιείο και τα υπόγεια κελάρια.

Το καλά εκπαιδευμένο προσωπικό θα μας ξεναγήσει στους γύρω αμπελώνες και το οινοποιείο. Θα απολαύσετε το περπάτημα, ενώ θα απολαύσετε την τοπική γεύση και την κουλτούρα των κρασιών. Η εκπληκτική περιπέτεια εκτός δρόμου ξεκινάει μετά από αναρρίχηση στα Λευκά Όρη και τη διέλευση από το χωριό Μεσκλά που βρίσκεται κάτω από πλατάνια, δίπλα στον ποταμό Κερίτη. Στο δρόμο μέχρι το “Μιτάτο” του βοσκού θα απολαύσετε την υπέροχη πανοραμική θέα της βόρειας Κρήτης και, αν είμαστε τυχεροί … οι αετοί και οι άγριες κατσίκες θα εμφανιστούν και θα μας δώσουν έναν πολύ καλό λόγο για κάποιες επιπλέον στάσεις.

Φτάνοντας στο Θέρισο θα επισκεφθούμε μια μικρή παραδοσιακή ταβέρνα όπου θα μας υποδεχτεί ο ιδιοκτήτης, για να μας ξεναγήσει στην κρητική κουζίνα με άφθονο φαγητό, κρασί και ζεστή κρητική φιλοξενία. Ένας μικρός βραχώδης δρόμος θα μας οδηγήσει στο ψηλότερο σημείο του ταξιδιού μας 1350 μέτρα σε υψόμετρο, όπου θα μάθετε τα πάντα για τον τρόπο ζωής ενός βοσκού και θα εξερευνήσετε το Μιτάτο του.
Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για τη λήψη φωτογραφιών και την εξερεύνηση της περιοχής. Κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από το καταπληκτικό φαράγγι του Θηρίσου που θα μας οδηγήσει στην πόλη των Χανίων.

Περισσότερα: https://www.safariadventures.gr

Ελληνικα